Enel: Ryan O’Keeffe vymenovaný za riaditeľa komunikácie

29.10.2014

O’Keeffe prišiel do spoločnosti Enel z Finsbury. Zodpovedá za korporátnu identitu Skupiny, medzinárodnú komunikáciu a globálne vzťahy s médiami.

Ryan O’Keeffe bol vymenovaný za nového riaditeľa komunikácie skupiny Enel.

O’Keeffe prišiel do spoločnosti Enel z Finsbury, renomovanej globálnej konzultačnej spoločnosti pre strategickú komunikáciu, v ktorej radil najväčším svetovým firmám v ich medzinárodnej komunikácii.

Promoval v odbore moderných jazykov na univerzite v Edinburgu v roku 2002 a hovorí troma európskymi jazykmi, vrátane taliančiny. Po ukončení postgraduálneho štúdia manažmentu na Univerzite Witwatersrand v Johannesburgu nastúpil O’Keeffe do banky USB Investment Bank v jej juhoafrickej pobočke, neskôr sa presunul do Londýna, kde pracoval v tímoch M&A a Leveraged Finance, potom v roku 2006 nastúpil do spoločnosti Finsbury. V roku 2009 prešiel do kancelárií Finsbury v New Yorku, kde strávil tri roky. Tento pobyt zavŕšil jeho účasťou na fúzii spoločnosti Finsbury s americkým Robinson, Lerer & Montgomery vo februári 2011.

O’Keeffe získal dôležité skúsenosti v komunikácii s finančnými úradmi a vzťahmi s investormi, ako aj v oblasti medzinárodnej komunikácie, krízového manažmentu a previerok dozornými orgánmi.

V skupine Enel bude zodpovedať za rozvoj korporátnej identity Skupiny, za medzinárodnú komunikáciu a globálne vzťahy s médiami.