Otvorená Elektráreň Liptovská Mara

25.06.2015

V sobotu 27. júna 2015 pozývame verejnosť do prečerpávacej vodnej elektrárne Liptovská Mara. Vyvrcholením 9. ročníka Open Plant je plavba loďou Mária

Slovenské elektrárne, spoločnosť skupiny Enel pozývajú na poslednú návštevu v rámci série obľúbených podujatí Otvorená elektráreň. V sobotu 27. júna 2015 otvoria brány prečerpávacej vodnej elektrárne Liptovská Mara. Vyvrcholením deviateho ročníka podujatia, ktoré sprístupňuje verejnosti všetky typy elektrární, bude plavba loďou Mária.

Podujatie Otvorená elektráreň s bohatým kultúrnym programom, občerstvením a množstvom atrakcií je ideálnym tipom pre sobotný rodinný výlet. V bezprostrednej blízkosti prečerpávacej vodnej elektrárne na Liptovskej Mare sa od desiatej rána predstavia miestne súbory veľkých i malých. So špeciálnym programom vystúpia deti z detských domov v Ružomberku a v Liptovskom Hrádku. Zaujímavosti zo svojej práce predstavia strážcovia prírody zo Správy TANAP, či profesionálni horskí záchranári, ktorí majú pre deti pripravený lákavý program. Nebude chýbať ani súťaž vo varení populárnych liptovských halušiek, či vždy lahodiaceho gulášu.

Na Liptovskej Mare sa tradične predstavia miestni remeselníci spolu so svojimi tvorivými dielňami. Množstvo súťaží a zábavy pre deti doplní plavba loďou Mária a prehliadky prečerpávacej vodnej elektrárne.

Otvorená elektráreň Liptovská Mara je poslednou zo série otvorených elektrární v roku 2015. Deviaty ročník potvrdil obľúbenosť a popularitu podujatia v jednotlivých regiónoch. Medzi najväčšie atrakcie patrili napríklad turbíny vo Vojanoch, či Energoland v Mochovciach, ktorý otvorili vlani v novembri. Od roku 2007, kedy Slovenské elektrárne zorganizovali akciu prvý raz, navštívilo Otvorené elektrárne takmer 100-tisíc ľudí.

Podujatie plne financujú Slovenské elektrárne.