Ročenka Robecosam: Enel je zlatým lídrom v udržateľnosti

22.01.2015

Enel je celosvetovo jednou z troch “Gold Class” spoločností z kategórie "elektroenergetické firmy".

Spoločnosť RobecoSAM udelila skupine Enel vyznamenanie zlatej triedy "Gold Class" za jej excelentné výsledky v oblasti trvalej udržateľnosti v ročenke "Sustainability Yearbook", ktorá je uznávanou publikáciou v oblasti spoločenskej zodpovednosti pri podnikaní. Tohoročné vydanie je jej dvadsiate. Spoločnosť Enel je jednou z troch spoločností s ocenením "Gold Class" v kategórii energetických spoločností vo svete a jednou zo štyroch spoločností v triede "Gold Class" v Taliansku. Tento rok bolo spomedzi 3 000 popredných svetových spoločností, ktoré hodnotila spoločnosť RobecoSAM, v ročenke Sustainability Yearbook uvedených len 457 v rámci 59 kategórií, a to s nasledovnými oceneniami: 69 ocenení "Gold Class" (zlato), 54 ocenení "Silver Class" (striebro) a 112 ocenení "Bronze Class" (bronz). Španielska dcérska spoločnosť skupiny Enel, Endesa, sa v kategórii energetických podnikov umiestnila medzi spoločnosťami s ocenením "Silver Class".

Spoločnosť RobecoSAM, ktorá bola založená v roku 1995, sa špecializuje na investície a zameriava sa exkluzívne na investície do trvalej udržateľnosti. Spolu s indexmi S&P Dow Jones, RobecoSAM zverejňuje globálne uznávané indexy trvalej udržateľnosti DJSI – Dow Jones Sustainability Indices. Od roku 2004 sa v ročenke Sustainability Yearbook spoločnosti RobecoSAM zverejňujú zoznamy najaktívnejších spoločností v oblasti trvalej udržateľnosti v každom sektore podľa poradia určeného každoročným hodnotením podnikovej trvalej udržateľnosti, ktoré vykonáva spoločnosť RobecoSAM.

Úsilie skupiny Enel v oblasti trvalej udržateľnosti je pravidelne oceňované aj zaradením spoločnosti do hlavných globálnych burzových indexov, ako napríklad Dow Jones Sustainability World Index, Dow Jones Europe Index, STOXX Global ESG Leaders Index a FTSE4Good Index.